KOMANDANT PO POTREBI PDF

Komandant po potrebi. 2 likes. Book. Komandant po potrebi. Privacy · Terms. About. Komandant po potrebi. Book. 2 people like this topic. Want to like this. Download Komandant Po Potrebi Slavko Lisica. Description. Download Komandant Po Potrebi Slavko Lisica Free in pdf format. ukoliko je posumnjao u njegovu lojalnost – mogao ga je smijeniti i po potrebi tako da su stožeri od tada uglavnom imali sastav od četiri osobe: komandant.

Author: Faezil Arashilmaran
Country: Cyprus
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 4 May 2004
Pages: 371
PDF File Size: 16.99 Mb
ePub File Size: 18.47 Mb
ISBN: 980-5-66838-276-2
Downloads: 47590
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashizahn

Gre za objekte, postavljene v preteklosti. Cujes li ti sebe Austrijskoj vlasti Srbija nije bila pri srcu, pa ni oni koji su se za Srbiju borili.

Mnogi su bili zapovjednici ratnih brodova, a bilo je na desetine Bokelja ruskih admirala i generala. Ne znam po cemu je uopste bolji od Le Teleka, tj ocajni su obojica. Britanci su zaposjeli Maltu.

Bez kapetana Pedra, ne bi ni toga bilo. Ubrzo je zaprijetila opasnost sa sjeveroistoka.

Komandant Po Potrebi Slavko Lisica

Ako izuzmemo koloniju u Trstu, u Odesi je drugi po redu bio centar srpskog materijalnog i umnog kapitala. Padali su mrtvi i ranjeni. Zbunjuju velike razlike u raznim izvorima.

TOP Related  L7805 EPUB

Tada se prvi put zavijorila crnogorska zastava i na okeanu. U prenosnom smislu, “sibil” je i zagonetka.

Diković: Timski rad vojske i policije na obezbeđenju granice

To je bio mali parni brod, koji je mogao da primi stotinu putnika sa potrsbi, dotrajao i rashodovan pod imenom “Eracela”. Najmanje je otpora kad je barjaktar iz nekog drugog kraja, ali pod uslovom da je provjereni junak. Nije naslijedio samo tradicionalno ime nego i profesiju svoje familije. Bila je to elita pomoraca, sposobnih trgovaca i intelektualaca. Andrija je u Trstu polagao ispit za zvanje kapetana duge plovidbe, kada su ga zapazili predstavnici ratne mornarice.

Taj rat se vodio protiv Turaka, pa Austrougarska nije progonila svoje podanike, dobrovoljce iz tog rata. Zna se da u ono vrijeme nije bilo stroge podjele na mornare i kopnene vojnike. Kod Walaye-a iznenadni jak udarac vjetra prevrnuo je jedrilicu i more je uzelo svoj danak. Jedino se zna da je umro na Malti Frimpong rezervni centarhalf Napretka je “doveden u Zvezdu ppo “spasilac” i komandant odbrane. Rusi su izgubili samo jedan linijski brod i ljudi.

Ispred Tripolice, karavan su zaustavili Vasosovi gerilci. Turski brod se pominje kao “Sultanija”, “Velika sultanija” i “Kruna otomanska”.

TOP Related  SRPSKI JEZIK ZA STRANCE KNJIGA EBOOK

Edson, Fibel i Frimpong Za zahtjeve kliknite ovdje.

Garibaldijci su zaplijenili neke brodove u luci. Prav ta bistven razlikovalni element je po mojem mnenju pomemben pri presoji v tej zadevi.

Seljaci privode Nemce | Ostali članci |

On je bio jednako vezan sa Bokeljima komandnat srpskim kolonijama i u Trstu i u Odesi. Ne ni kao pomorski kapetan, niti kao kopneni general, nego kao diplomata. Ovog puta zbog jakog nevremena. Poginuo je herojski kao kapetan carske garde u velikoj bici kod Kulma To ce cela Srbija da vidi Postali su strah i trepet za egipatske gonitelje karavana.

Prije preseljenja u Srbiju, Tomo je pune tri godine i propagandno i materijalno pomagao srpske ustanike. To je mogao biti samo njegov istoimeni unuk po majci unuk V. Nije rastegao jedra, jer je morao spasavati brodolomnike.